Skötselråd

Vi har med omsorg valt ut smycken som vi tycker håller måttet gällande, design, utförande & kvalitet. Alla våra silversmycken är tillverkade för hand i 925 sterling silver.

Skötselråd silversmycken
Det bästa sättet att hålla silversmycken rena och fina är att använda dem. Silver blir finare ju mer det används och smycken i äkta silver kan hålla genom generationer!

Eftersom silver är en mjuk metall bildas repor vid användning. Dessa repor syns tydligast när smycket är nytt för att sedan jämna ut sig med tiden. Vissa silversmycken har en mattborstad yta från början och är därmed tåligare mot repor än en högplank yta.

Silver oxiderar/mörknar pga. svavel som finns naturligt i luften, i vår hud och i våra kläder. Vissa människor utsöndrar mer svavel än andra därför mörknar smycket olika fort på olika människor. Luftfuktigheten är också en faktor som påverkar silvret, därför bör du aldrig lägga av dig dina silversmycken i fuktiga miljöer typ badrum. Tänk på att alltid förvara dina smycken i en separat ask eller påse.

Putsa dina silversmycken regelbundet för att undvika oxidering och fläckar. Vår effektiva putsduk fungerar på alla silverytor och är lätt att ta med. Hagerty "silverdopp" är ett enkelt och skonsamt putsmedel som lämpar sig för alla ytor inkl. kedjor.